Wandelen

Waterloo is een historische stad ten zuiden van Brussel waar u ongestoord en mooi kunt wandelen. U kunt hier bijvoorbeeld historische routes of juist bosrijke routes wandelen. Tijdens uw verblijf in Van der Valk Hotel Waterloo kunt u alle kanten op.

Ontdek het Zoniënwoud

Waterloo ligt tegen het Zoniënwoud aan. Een van de grootste beukenbossen van België, van circa 5000 hectare groot, dat zich uitstrekt over 3 gewesten. Het bos heeft eeuwenoude beuken en eiken, prachtige landschappen, open plekken, water en historie. U vindt hier meer dan 350 kilometer aan wandel- en fietsroutes en kinderen kunnen zich uitleven in verschillende speelzones. U kunt hier uren wandelen en vergeet dat de drukte van de hoofdstad vlakbij is. Tevens maken de best beschermde gebieden van dit bos deel uit van het Unesco Werelderfgoed. Een wandeling door het Zoniënwoud is dus zeker de moeite waard.

Herdenkingsplaats Slag bij Waterloo 1815

Vanuit het hotel kunt u wandelen naar de herdenkingsplaats van de Slag bij Waterloo (1815). Hier werd in 1815 met 300.000 soldaten gevochten. Op deze plek vindt u nu o.a een museum die het verhaal van de Slag bij Waterloo vertelt en de imposante Leeuwenheuvel welke uitzicht biedt op het slagveld en ook wel het bekendste symbool van het slagveld is. U kunt deze herdenkingsplaats ook gemakkelijk met de auto bezoeken.

Ontdek meer van de omgeving van Waterloo

Vanuit het hotel loopt u een klein kwartiertje naar het stadscentrum van Waterloo. Hier kunt u onder andere de St. Josephs kerk met grote koepel bewonderen. Of breng een bezoek met de auto aan Fondation Folon. Dit is een museum waar werken van de Belgische Schilder Jean-Michel Folon worden tentoongesteld. Fondation Folon ligt op een groot landgoed waar u ook prachtig kunt wandelen. 

Kom na uw wandeling weer tot rust in het hotel onder het genot van een kopje koffie of thee of wellicht van een diner in ons sfeervolle restaurant.