Museum

Waterloo kent een akelige geschiedenis door de Slag bij Waterloo in 1815. In de stad kunt u diverse musea en monumenten bezoeken die te maken hebben met deze veldslag. Wie gek is van geschiedenis moet hier zeker een bezoek brengen.

Herdenkingsplaats Slag bij Waterloo

Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk de Herdenkingsplaats van de Slag bij Waterloo bezoeken. In 1815 kwamen hier 300.000 mannen uit 7 landen in actie, waarvan er 11.000 helaas zijn overleden. Het was één van de bloedigste veldslagen uit de Europese geschiedenis voor de 20ste eeuw. Op deze plek vindt u nu de Leeuwenheuvel, een rond gebouw met een panorama schilderij van het slagveld en zijn er 2 films over de Slag te zien. Het indrukwekkende panorama schilderij is 110 meter lang en 12 meter hoog en toont verschillende taferelen van de veldslag. Op het terrein zijn ook monumenten en gedenktekens te vinden als herdenking aan diegenen die hier het leven lieten.

Bezoek de Leeuw van Waterloo

Op de herdenkingsplaats in Waterloo vindt u het herdenkingsmonument dat symbool staat voor de Slag bij Waterloo in 1815. Het monument van een leeuw van 4,5 meter hoog, staat op een 40 meter hoge heuvel. De leeuw staat voor de herdenking aan de vele slachtoffers die er gevallen zijn tijdens de veldslag. Via 226 treden klimt u de Leeuwenheuvel op, waar u uitzicht heeft over het voormalige slagveld.

Het Wellingtonmuseum

In het centrum van Waterloo, op circa 15 minuten lopen van het hotel, vindt u het Wellingtonmuseum. De Hertog van Wellington had hier vroeger zijn hoofdkwartier. In het authentieke gebouw is nu een museum gevestigd en vindt u er overblijfselen van de Slag bij Waterloo en informatie en kaarten hiervan. Tevens kunt u via de audiogids meer te weten komen over het museum en de veldslag. Tegenover het museum staat de St. Joseph kerk met grote koepel uit 1690, welke ook zeker een bezoekje waard is.