Dagje Brussel

Brussel is niet te missen. Een grote historische stad vol cultuur en architectuur die veel te bieden heeft. De stad is gemakkelijk te bereiken en er is veel te zien en te doen waardoor één dag hier niet genoeg is. Combineer daarom uw dagje Brussel met een overnachting en diner bij Van der Valk Hotel Waterloo. 

Wat te doen in Brussel?

Gaat u voor het eerst naar Brussel? Wij hebben beste plekken voor u op een rij gezet. Echte must see en do’s voor als u een dagje naar Brussel gaat.

De Grote Markt

De Grote Markt in Brussel, daar kun je niet omheen. Het is het mooiste plein van Brussel en tevens het ideale startpunt voor een eerste keer in de stad. U ziet hier een prachtig stadhuis, museum, historische gebouwen met mooie details, flaneer over het plein en één van de eerste overdekte winkelstraten van Europa. U kijkt uw ogen uit.

De Kunstberg

Zin in om van een afstandje te turen over Brussel tijdens uw dagje uit? Ga dan de Kunstberg op. Vanaf hier heeft u goed uitzicht over Brussel, struin door prachtige tuinen, bewonder standbeelden en bezoek een van de vele musea in deze omgeving. Houdt u van cultuur? Breng dan ook zeker een bezoek aan Bozar of andere cultuurhotspots rond de Kunstberg.

Manneke Pis

Als u in Brussel bent, dan kunt u Manneke Pis natuurlijk niet overslaan. Dit beeldje staat al sinds de 15e eeuw bij de fontein en is inmiddels een symbool voor de stad. Vlakbij de fontein vindt u ook de GardeRobe van Manneke Pis, met meer dan 100 kostuums van het mannetje die hier te bewonderen zijn.

En natuurlijk het icoon van Brussel, het Atomium

Gebouwd voor een wereldtentoonstelling die meer dan 41 miljoen bezoekers naar Brussel trok, het Atomium. Een ijzerkristal dat 165 miljard keer vergroot is en een ode aan de wetenschappelijk vooruitgang is. Binnen vindt u er tentoonstellingen en een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Na Brussel naar Charleroi of Namen?

Blijft u enkele dagen bij Van der Valk Hotel Waterloo en heeft u Brussel gezien? Op korte afstand rijden van het hotel vindt u ook leuke steden als Charleroi, bekend om haar streetart of het schitterende Namen, de hoofdstad van Wallonië.

Waar wacht u nog op? Boek vandaag nog een overnachting en ontdek deze imposante steden vanuit het hotel.

Boek een overnachting